De trainingen

De training Mindful Opvoeden  en de training Aandacht werkt!, ontwikkeld door Eline Snel, worden verzorgd door Karin Schellekens, ervaren orthopedagoog, kinderpsycholoog en gecertificeerd mindfulnesstrainer in deze methodes. Het eerste gesprek waarin wordt onderzocht of de training voor u of uw kind geschikt is, is vrijblijvend en kosteloos.

De training Mindful Opvoeden (S-MBSR) wordt gegeven in groepen van 6-10 personen. Het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een oefenochtend/avond. Zoals bij iedere mindfulnesstraining is het van belang om ook thuis dagelijks te oefenen. Gedurende de training geldt een tijdsinvestering van ongeveer drie kwartier per dag. De training kost 395 euro, dit is inclusief werkmaterialen. Plaats: Rossinistraat 121 in Nijverdal. De training kan ook op locatie gegeven worden.

De training Aandacht werkt! wordt gegeven in groepen van maximaal zes kinderen/jongeren ingedeeld naar leeftijd (6-8 jaar, 9-12 jaar, 13-15 jaar, 16-19 jaar); duurt 8 weken voor kinderen (45 minuten per week) en 10 weken voor jongeren (een uur per week); kost voor kinderen 225 euro en voor jongeren 295 euro (dit is inclusief intake, evaluatie, werkmaterialen, boek voor ouders en een cd om thuis te oefenen). Als het wenselijk is kan de training individueel gegeven worden. Plaats: Rossinistraat 121 in Nijverdal.

Op school

De training Aandacht werkt! kan ook gegeven worden in de klas van groep 3 tot en met groep 8 en in het voortgezet onderwijs.

Acht lessen van een uur per week door de mindfulnesstrainer, tien minuten gedurende de overige weekdagen door de vaste leerkracht. De rest van het jaar volstaan vijf minuten per dag. Deze klassikale training kost voor de basisschool 900 euro inclusief werkmaterialen en exclusief BTW. In het voortgezet onderwijs zijn het 10 lessen van een uur en kunnen de jongeren in de mentorlessen en thuis oefenen met de Stilzitten-app. Deze training kost 1100 euro inclusief werkmaterialen en exclusief BTW.


Ik heb geleerd dat boos zijn niet leuk is, maar aardig zijn wel " Joris - 7 jaar